Blaas instrument

Blaasinstrumenten
       specialist

• Historische koperen blaasinstrumenten
Verkoop en verhuur moderne instrumenten
Reparatie en onderhoud

Brass Atelier de Wilde

Brass Atelier “De Wilde”  is in 1999 opgericht door Roland de Wilde. Wij zijn een muziekwinkel en reparatieatelier voor blaasinstrumenten. In onze winkel in IJsselmuiden, verkopen wij nieuwe en gebruikte muziekinstrumenten en bijbehorende accessoires. In ons reparatieatelier repareren en onderhouden wij blaasinstrumenten. Daarnaast bouwen wij historische blaasinstrumenten.

Roland de Wilde

Roland is afgestudeerd tubaïst aan het Conservatorium en is 15 jaar freelance bastuba-speler geweest bij verschillende orkesten in binnen- en buitenland. Jarenlang dirigeerde hij bij verschillende orkesten en gaf muziekles aan kinderen en volwassenen. Tijdens zijn studie aan het conservatorium, liep hij stage bij historische instrumentenbouwer; Geert Jan Van der Heide te Putten. Hier is zijn interesse voor het repareren en bouwen ontstaan. In 2007 besloot hij naast het dirigeren en lesgeven zijn reparatievaardigheden op te pakken en begon met reparatie van instrumenten. Destijds nog vanuit een schuur in IJsselmuiden.

De klantenkring groeide en er kwam steeds meer vraag naar nieuwe instrumenten. Inmiddels verkopen wij in onze winkel gerenommeerde merken zoals: Besson, B&S, Buffet Crampon, Courtois, Melton, H. Hoyer, Scherzer, Yamaha, Miraphone, Bach, Conn, Willson, enz. Het ideaal van Roland was, om ooit een ruimte te creëren met zijn grote passie; Tuba. Dat is gelukt, met een constante voorraad van meer dan 80 tuba’s zowel gebruikt als nieuw. Naast tuba’s hebben wij een grote voorraad van ongeveer 300 blaasinstrumenten zoals; Euphonium, Trombone, Trompet, Cornet, Flugelhorn, Saxofoon. Dit is nieuw en gebruikt.

Door deze jarenlange kennis en ervaring als musicus en reparateur, kunnen wij u uitstekend adviseren bij de aanschaf van een passend instrument.

Ons team bestaat uit:

Roland de Wilde, reparatie, onderhoud, bouw en verkoop
Yvonne de Wilde, administratie en verkoop

U bent van harte welkom om vrijblijvend langs te komen!